Књига о Хортију на енглеском

Fašista Horti - zaboravljeni zločinac

Moderator: Miodrag

Књига о Хортију на енглеском

Postby Sasha1 » Thu Feb 25, 2010 4:16 am

ДРУШТВО ЗА ОЧУВАЊЕ СЕЋАЊА НА ХОЛОКАУСТ
Зрењанин, Далматинска 31, istoricar@live.com

ПРЕВОД КЊИГЕ О МИКЛОШУ ХОРТИЈУ НА ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

Након овогодишње народне победе над фалсификованим историјским подацима о фашистичкој Рацији 1942, обични грађани постигли су још један значајан напредак у очувању сећања на геноцид над Словенима, Јеврејима, Ромима и антифашистима.

Рад о једном од највећих зликоваца преведен је на енглески језик и сада је предмет лекторске обраде. То дело разјасниће многима улогу Миклоша Хортија у геноциду током Другог светског рата и обавестиће најширу јавност о његовим некажњеним злочинима.

За Друштво за очување сећања на Холокауст,

Александар Вељић
Sasha1
Site Admin

Re: Књига о Хортију на енглеском

Postby Boško » Wed Mar 03, 2010 2:14 am

Ovo je jako dobra vest. Sigurno sam kroz razgovor sa prijateljem iz Kanade već preveo deo tog rada, ali ovako mogu da mu obezbedim kompletnije činjenice o Hortiju. Tužno je što su čak i obrazovani ljudi sa engleskog govornog područja, sa kojima sam imao kontakt, prvi put čuli od mene ne samo za Raciju, koja je nepoznata i velikom broju naših građana, već i za Jasenovac. Zbog toga je bitan prevod ovakvih radova.
Boško

Re: Књига о Хортију на енглеском

Postby Sasha1 » Fri Mar 19, 2010 1:59 am

Vidis, nije losa ideja da onaj tekst o Jasenovcu adaptiram i za englesko govorno podrucje. To cu kada malo dodjem do vremena, sada imam previse projekata na glavi.

Ovaj preliminarni prevod sam postavio i ovde u engleski deo posvecen Holokaustu i genocidu, ali cekam da ga pogledaju neki ljudi i da onda isprave greske, te kao integralni rukopis sa slikama moci cu da ti posaljem da saljes gde god. Ostaje nada da ce se neko setiti da to sto radimo i objavi na engleskom.
Sasha1
Site Admin

Return to Mikloš HORTI