BIROKRATIJA VAŽNIJA OD UŽIČKE OMLADINE!

Moderator: Miodrag

BIROKRATIJA VAŽNIJA OD UŽIČKE OMLADINE!

Postby Sasha1 » Thu Mar 11, 2010 6:54 pm

Uvaženi gospodine Bursać,

Za talentovanu mladost nijedna reč nije prevelika. U pitanju su stvarni ljudi o kojima ne dobijate zahtev zato što nikom ne padaju na pamet. Lokacija organizatora nije primarna. Takmičenje se održava u gimnaziji koja je podarila najbolje u istoriji Novog Sada. Primereno je da se bilo koji nosilac funkcije obrati organizatoru i pomogne oko gostiju kulturnog događaja u svom gradu. Zar poslanik kulture samo mora da čeka da bude pitan od bilo koga za učesnike kulturnog događaja? Najzad, to što do sada nije bilo boravka dužeg od jednog dana valjda ne znači da je nepromenljiva ta tužna praksa?

Mladi Užičani putovaće 6 sati pre nastupa 6 sati posle! Šta bi zaključio najlepši grad u zemlji o Užicu da su na mestu Užičana Novosađani? Hvala Vam što ste mi sugerisali formalne zahteve, organizatora u Beogradu i birokratiju. I za kulturne manifestacije je potrebna dobra volja. Takvom voljom će omladina uspešno nastupati u Novom Sadu.

Aleksandar Veljić
www.aleksandarveljic.com

From: andrej.bursac@novisad.rs
To: istoricar@live.com
Subject: RE: Smeštaj učesnika Republičkog takmičenja horova srednjih škola
Date: Thu, 11 Mar 2010 11:10:41 +0100

Poštovani gosp. Veljiću,

Ne treba trošiti velike reči kada se sve može mnogo jednostavnije objasniti. Do mene nije stigao nikakav zahtev, tako da nisam mogao da učinim nešto za šta nisam ni pitan. Možda je nekakav zahtev upućen upravi za obrazovanje, o čemu ja nisam informisan i koja nije u mojoj nadležnosti. Inače, bio sam više puta član žirija pomenutog Takmičenja, kao i neko ko je držao seminar rukovodiocima horova. Nikada, koliko se ja sećam, nije bilo boravaka dužih od jednog dana. Uostalom, organizator se nalazi u Beogradu tako da mislim da pitanja koja postavljate meni, treba prvo da postavite organizatoru.

Srdačan pozdrav,

Andrej Bursać

From: Aleksandar Veljic [mailto:istoricar@live.com]
Sent: 11. mart 2010 1:59
To: andrej.bursac@novisad.rs
Subject: Smeštaj učesnika Republičkog takmičenja horova srednjih škola

Uvaženi gospodine Bursać,

Sa nevericom čujem od učesnika Republičkog takmičenja horova srednjih škola da u "najlepšem gradu u zemlji" (citiram zvaničnu prezentaciju Grada) nisu dobili nikakav smeštaj. Ta značajna manifestacija održava se 27. ovog meseca u Zmaj Jovinoj gimnaziji. Tako će, na primer, učesnici iz Užica, koji će satima putovati, morati istog dana da prevale isti put do svog grada kao da su došli u neku tuđinu a ne u "srpsku Atinu". Zar ne mislite da je to porazno za tradiciju naroda koji se diči gostoprimstvom i uopšte svega čime se deklarativno diči Grad?

Pored brojnih hostela i studentskih domova, zar da grad koji utroši silan novac i energiju za "Egzit" ne nađe za shodno da zadrži na jedno veče našu decu, našu jedinu nadu, koja dolaze da na istinski značajnu kulturnu manifestaciju? Zar grad koji je usred ekonomske krize utrošio onolike hiljade evra za (rimokatoličku) novogodišnju noć ne nalazi osnove da naša deca, jedina nada ove zemlje, ostanu da se odmore jednu noć se u najlepšem gradu u zemlji?

Svestan sam da se pitanje gostoprimstva može postaviti i samoj gimnaziji, ali budući da je u pitanju republičko takmičenje smatram da to pitanje treba postaviti Gradskoj upravi. Nadam se da je ta potencijalna sramota slučajan prospust prema jedinoj nadi ove zemlje, našoj mladosti. Nadam se da ćete kao otac i osoba zadužena za kulturu Grada, učiniti da se obraz Novog Sada ne zacrveni krajem ovog meseca.

S poštovanjem,
Aleksandar Veljić
www.aleksandarveljic.com
Sasha1
Site Admin

Return to B A J K A